image: Lancering WMKB-logo Rene Wolfkamp - Esther Jansen -Wadinko

Over WMKB

WMKB staat voor waardenvol MKB. Want wij geloven dat als een onderneming stuurt op economische, ecologische én sociale waarden, het werkt aan zijn toekomstbestendigheid.

Als WMKB leveren wij een bijdrage aan de doelstelling ‘Nederland circulair in 2050’. Samen met partners werken wij aan oplossingen gericht op toekomstbestendigheid en klimaatneutraal ondernemen.

WMKB helpt ondernemingen te reflecteren op hun rol in de keten en een nieuwe balans te vinden in de waarden die zij creëren.

Door middel van duurzaamheidsstrategie- en procesbegeleiding helpen wij uw onderneming in de duurzaamheidstransitie. Dit doen wij samen met onze partners.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

WMKB is een participatie van Wadinko

WMKB is een netwerkorganisatie voor MKB-ondernemers in Overijssel, Noordelijk Flevoland en Zuidwest Drenthe. WMKB faciliteert bij het in beweging komen en het stap voor stap uitrollen van duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoeringen en -initiatieven.

Initiator van WMKB is Participatiemaatschappij Wadinko N.V. De oorspronkelijke maatschappelijke opdracht van Wadinko was het stimuleren van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe met minderheidsbelangen in ondernemingen met potentie.

In de afgelopen jaren heeft Wadinko zich ontwikkeld van een traditionele aanbieder van risicokapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken naar een modern investerings- en ontwikkelingsplatform met veel aandacht voor kennisontwikkeling en duurzame en circulaire innovatie.

Zo nam Wadinko al in 2018 het initiatief tot WIMM, dat doorlopende leerlijnen aanbiedt voor alle niveaus binnen ondernemingen. Verder is Wadinko mede-initiatiefnemer van WRS.Finance om de financiële functies binnen ondernemingen in het werkgebied van Wadinko te verbeteren. Ook is Wadinko een van de founding partners van PERRON038, hét open innovatiecentrum voor de maakindustrie in Oost-Nederland.