Diensten

Stap 1: Duurzaamheidshygiëne

Nulmeting duurzaamheid/MVO/circulariteit

Om aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen, is het handig om eerst te weten waar u staat door middel van een nulmeting. Misschien bent u al verder dan u denkt.

Op basis van de juiste vragen en kwantitatieve milieu data vormt u een goed startpunt om uw bedrijfsvoering structureel te verduurzamen.

 

.

Duurzaamheidsnulmeting

WMKB werkt met een integrale duurzaamheidsscan. Dit is een meting in de vorm van een gestructureerd interview met één of twee sleutelpersonen in uw organisatie. Met de nulmeting ziet u hoe u scoort op alle relevante onderwerpen aan de hand van inzichtelijke grafieken. Ook is een score opgenomen voor de Sustainable Development Goals (SDG’s). Een overzicht van sterke punten en verbeterpunten helpt bij het stellen van prioriteiten. Heldere aanbevelingen laten zien hoe u uw scores verder kunt verbeteren. Het profiel is een goede basis voor het opstellen of verbeteren van uw duurzaamheidsbeleid en de communicatie met uw medewerkers en met de buitenwereld.

Veel ervaring

In de afgelopen twee jaar is er in samenwerking met  partners deze duurzaamheidsnulmeting ontwikkeld en al afgenomen bij tientallen bedrijven. Daarmee is er veel ervaring opgedaan, die bij iedere volgende scan weer van pas komt.

Leveranciers

Wilt u, bijvoorbeeld in het kader van ketenverantwoordelijkheid, weten hoe uw leveranciers het doen op duurzaamheidsgebied? Ook daar kan de nulmeting voor worden ingezet.

 

 

Aan de slag…

Wilt u ook weten waar uw bedrijf of organisatie precies staat als het gaat om MVO of duurzaam ondernemen?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Contact

Milieu & CO2 analyse

In samenwerking met onze partners kunnen wij bedrijven voorzien van een passende CO2-scan analyse.

 

.

WMKB raadt voor MKB-bedrijven de Milieubarometer aan als eerste stap om inzicht te krijgen in milieu-indicatoren. De Milieubarometer is een product van Stichting Stimular.